FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće sigurnosti produljilo UN-ovu misiju u Afganistanu

WASHINGTON/NEW YORK, 23. ožujka (Hina) - Vijeće sigurnostiUjedinjenih naroda produljilo je u četvrtak mandat UN-ove misije uAfganistanu (UNAMA) na još godinu dana.
WASHINGTON/NEW YORK, 23. ožujka (Hina) - Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda produljilo je u četvrtak mandat UN-ove misije u Afganistanu (UNAMA) na još godinu dana.

Četverogodišnji mandat UNAMA-e istječe 24. ožujka i Vijeće sigurnosti ga je jednoglasno produljilo za još 12 mjeseci kako bi pomoglo afganistanskom čelništvu u sljedećoj fazi obnove zemlje.

Vijeće je u rezoluciji pozdravilo dosad postignuti politički napredak uključujući uspostavu afganistanske skupštine.

Pozvalo je afganistansku vladu i njezine partnere da u cijelosti ostvare svoj sporazum iz Londona postignut krajem siječnja kojim se u sljedećih pet godina želi uspostaviti sigurnost, stabilizirati demokratske institucije, potaknuti gospodarstvo i suzbiti ilegalnu proizvodnju i trgovinu drogom.

Pozivajući na produljenje UNAMA-e u najnovijem izvješću glavni tajnik UN-a Kofi Annan je rekao kako se Afganistan i dalje suočava s ogromnim izazovima u navedenim područjima ističući sigurnost kao najveći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙