FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ElBaradei završio prvu rundu pregovora s Iranom, bez sporazuma

TEHERAN, 13. travnja 2006. (Hina/dpa) - Čelnik Međunarodne agencije zaatomsku energiju (IAEA) Mohamed ElBaradei zaključio je u četvrtak uTeheranu prvi krug pregovora sa šefom iranske Organizacije za atomskuenergiju.
TEHERAN, 13. travnja 2006. (Hina/dpa) - Čelnik Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamed ElBaradei zaključio je u četvrtak u Teheranu prvi krug pregovora sa šefom iranske Organizacije za atomsku energiju.

Prema upućenim izvorima, dvije strane nisu postigle sporazum, jer zahtjev IAEA-e Iranu da prekine aktivnosti vezane uz obogaćivanje urana službeni Teheran uporno odbija.

"Razmotrili smo razvoj događaja iz prošlosti, kao i izvješće koje će Elbaradei predstaviti Vijeću guvernera IAEA-e (do kraja travnja)", izjavio je čelnik Iranske organizacije za atomsku energiju Gholam-Reza Aqazadeh.

"Razgovori su bili ozbiljni, a mi smo istaknuli našu primjedbu (na stajalište IAEA-e prema Iranu)", dodao je Aqazadeh, koji obnaša i dužnost iranskog potpredsjednika.

Po njegovim riječima, rezultati pregovora bit će objavljeni u četvrtak navečer, nakon druge runde razgovora ElBaradeija i glavnog iranskog nuklearnog pregovarača Ali Larijanija.

ElBaradei je stigao u Teheran u srijedu, samo 24 sata nakon što je Iran objavio da je uspješno obogatio uran u nuklearnom postrojenju Natanz u središnjem dijelu zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙