FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: Ahmadinedžad obećao da neće popustiti ni za dlaku dok čeka ElBaradeja

TEHERAN, 10. travnja 2006. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik MahmudAhmadinedžad opetovao je u ponedjeljak da njegova zemlja "nećepopustiti ni za dlaku" kada je posrijedi njezin nuklearni program, dokse u Teheranu očekuje dolazak direktora Međunarodne agencije zaatomsku energiju (IAEA) Mohameda ElBaradeija.
TEHERAN, 10. travnja 2006. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad opetovao je u ponedjeljak da njegova zemlja "neće popustiti ni za dlaku" kada je posrijedi njezin nuklearni program, dok se u Teheranu očekuje dolazak direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohameda ElBaradeija.

Iranski predsjednik je dao izjavu u trenutku kada inspektori UN-ove agencije nastavljaju raditi u iranskom središtu za preradu urana u Ispahanu (u središtu zemlje).

"Inspektori će ići u Natanz kako bi nastavili provjeru u okviru odredbe o očuvanju Ugovora o neširenju nuklearnog oružja (TNP)", rekao je Mohammad Saidi, dopredsjednik iranske Organizacije za atomsku energiju.

Dana 29. ožujka UN-ovo Vijeće sigurnosti dalo je Iranu rok od 30 dana da ispuni zahtjeve IAEA-e, napose da prekine obogaćivati uran.

Zahtjev ne prate prijetnje sankcijama i Teheran ga je odmah odbacio.

Koncem mjeseca ElBaradei treba Vijeću sigurnosti UN-a i izvršnom tijelu IAEA-e predati izvješće o tome ispunjava li Iran nalog Vijeća od 29. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙