FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni tajnik UN-a Annan posjetio ICTY

ZAGREB/DEN HAAG, 12. travnja (Hina) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annanu srijedu je posjetio Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju(ICTY), u okviru svog boravka u Haagu povodom 60. obljetniceMeđunarodnog suda pravde (ICJ), priopćio je ICTY.
ZAGREB/DEN HAAG, 12. travnja (Hina) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan u srijedu je posjetio Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY), u okviru svog boravka u Haagu povodom 60. obljetnice Međunarodnog suda pravde (ICJ), priopćio je ICTY.

Annan se tijekom poslijepodnevnog posjeta ICTY-u sastao s njegovim predsjednikom Faustom Pocarom i glavnom tužiteljicom Carlom del Ponte, te održao govor osoblju suda.

Predsjednik Pocar upoznao je glavnog tajnika s najnovijim mjerama poduzetima u sklopu provedbe "izlazne strategije ICTY-a" kao što su proširena suradnja s nacionalnim sudovima i ustupanje predmeta.

Del Ponte je s Annanom razgovarala o djelovanju Tužiteljstva, poglavito o "nužnosti da se u najskorije vrijeme uhite i izruče Ratko Mladić i Radovan Karadžić", navodi se u priopćenju.

Annan je u svom govoru naglasio kako je važno osigurati da preostalih šest bjegunaca bude prebačeno u Haag u sklopu međunarodnih napora za okončanje nekažnjivosti za ratne zločine.

"Svojim radom vi šaljete poruku da se oni koji počine ratne zločine neće izvući", naglasio je Annan važnost Haškog suda u prevenciji ratnih zločina.

"Tribunal je počašćen ovim posjetom koji odražava kontinuiranu podršku glavnog tajnika UN-a radu ICTY-a", navodi u priopćenju 'ad hoc' sud za bivšu Jugoslaviju, koji je od naprasnog prekida svog središnjeg procesa 11. ožujka, kada je umro Slobodan Milošević, izložen ozbiljnom propitivanju svrhovitosti daljnjeg rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙