FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 12. travnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 12. travnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je danas čestitku svim pripadnicima židovske vjere u povodu blagdana Pesaha, priopćeno je iz Ureda Predsjednika. "Osim za židovski narod, koji je u svojoj dugoj povijesti više puta izlazio iz stanja ropstva u slobodu, taj je blagdan po svom dubokom značenju baština mnogih ljudi i naroda kao simbol slobode i čežnje za slobodom, čime ostaje znak duboke povezanosti židovske povijesti s povijesti čovječanstva", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

ZAGREB - Bivši visoki dužnosnici jugoslavenske tajne službe Josip Perković i Zdravko Mustač trebali bi idućeg tjedna na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočiti u postupku koji se pred Višim zemaljskim sudom u Muenchenu vodi protiv Krunoslava Pratesa zbog upletenosti u ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. Glasnogovornik i istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić izjavio je da je svjedočenje Perkovića i Mustača zakazano za 19. i 20. travnja, a njihove će iskaze video linkom moći pratiti i stranke u postupku koji se vodi na njemačkom sudu. Objasnio je da kolege iz Njemačke neće moći direktno postavljati pitanja dvojici svjedoka, nego preko istražne sutkinje Renate Miličević te da je riječ o međunarodnoj pravnoj pomoći koju su zatražile njemačke pravosudne vlasti.

BAŠKA VODA - U požaru je noćas u 1,45 sati u Baškoj Vodi uništen osobni automobill mercedes, vlasništvo makarske podružnice Locat leasinga, koji je vozio Matejas Jozipović, ispred čije je obiteljske kuće bio parkiran. Jozipović je član Nezavisne liste i potpredsjednik Općinskog vijeća Baške Vode. Glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević Gudelj kazala je da očevid obavljaju pripadnici MUP-a, nakon čega će se znati više o tom događaju. Neslužbeno se doznaje da je na krovu automobila bila zapaljena kanta s benzinom, koju su i vatrogasci zatekli pri intervenciji. Načelnik općine Baške Vode Milan Granić osudio je jutros taj čin nazivajući ga barbarizmom. Također je rekao kako on upućuje na politički obračun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙