FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice pozvala političare u BiH na prihvaćanje ustavnih reformi

SARAJEVO, 11. travnja (Hina) - Američka državna tajnica CondoleezzaRice uputila je vodećim bosanskohercegovačkim političarima pismo ukojemu ih je potaknula da učine sve kako bi načelno prihvaćene ustavnepromjene bile usvojene i u Parlamentu BiH, priopćeno je u utorak izureda predsjedatelja Predsjedništva te zemlje Sulejmana Tihića.
SARAJEVO, 11. travnja (Hina) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice uputila je vodećim bosanskohercegovačkim političarima pismo u kojemu ih je potaknula da učine sve kako bi načelno prihvaćene ustavne promjene bile usvojene i u Parlamentu BiH, priopćeno je u utorak iz ureda predsjedatelja Predsjedništva te zemlje Sulejmana Tihića.

U pismu američke državne tajnice ističe se kako ustavne reforme, dogovorene 18. ožujka, predstavljaju samo prvu fazu promjena koje BiH treba provesti na svom putu ka članstvu u Europskoj uniji i NATO-u.

"Želim vas potaknuti da zadržite jednako visok stupanj odlučnosti i predanosti kako bi neophodni zakoni bili usvojeni u parlamentu. Jasna i nedvojbena potpora zakonima ključna je za provedbu obveze o stupanju reformi na snagu prije izbora u listopadu", stoji u poruci Condoleezze Rice čelnicima političkih stranaka u BiH.

Ona je također iskazala spremnost vlade Sjedinjenih Država na nastavak pružanja pomoći kako bi se započete reforme provele do kraja.

Poruka američke državne tajnice u Sarajevu je stigla uoči otvaranja javne rasprave o ustavnim promjenama u Parlamentu BiH, koji bi u posljednjem tjednu ovog mjeseca trebao i formalno odlučivati o prihvatljivosti predloženih ustavnih amandmana.

U Parlamentu BiH još uvijek postoji snažan blok koji se protivi prihvaćanju predloženih ustavnih reformi smatrajući ih nedostatnim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙