FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: gospodarstvo se polako oporavlja

SPLIT, 11. travnja 2006. (Hina) - Gospodarstvo u Splitsko-dalmatinskojžupaniji polako se oporavlja, ocijenjeno je na današnjoj sjedniciGospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore u Splitu.
SPLIT, 11. travnja 2006. (Hina) - Gospodarstvo u Splitsko-dalmatinskoj županiji polako se oporavlja, ocijenjeno je na današnjoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore u Splitu.

Istaknuto je da je u zadnje četiri godine nezaposlenih manje za 10.000, broj tvrtki povećan je sa 6.200 na 7.300, a turizam bilježi maksimalnu stopu rasta u odnosu na postojeće kapacitete.

No, loše je stanje i dalje u industrijskoj proizvodnji zbog standardnih problema u prerađivačkoj industriji i brodogradnji.

Na sjednici Gospodarskog vijeća raspravljalo se i o splitskoj gradskoj luci, za koju je rečeno da je neophodna što brža gradnja vanjskog veza za prihvat brodova u turističkoj sezoni kako bi se izbjegle gužve.

Splitska putnička luka, kroz koju je u prošloj godini prošlo 3,5 milijuna putnika i 650.000 vozila, dosegla je maksimum svojih kapaciteta, pa bi vanjski vezovi za trajekte i cruisere bili dobro rješenje za turističku sezonu, ali i za duže razdoblje, dok se ne realizira zacrtana strategija razvitka.

Na današnjoj sjednici Gospodarskog vijeća za predsjednicu HGK-a Gospodarske komore Split i Gospodarskog vijeća za iduće četiri godine ponovno je izabrana Jadranka Radovanić. Potpredsjednik Vijeća je Miro Kučić.

U idućem mandatu najviše pažnje posvetit će se pregovorima s Europskom unijom, jer je Komora dala svoje predstavnike u ekipe za čak 35 poglavlja. Nastavit ćemo još jače lobirati za što veće olakšice za proizvođače te povoljnije kreditiranje, najavila je nakon ponovnog izbora predsjednica Komore Jadranka Radovanić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙