FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moj Posao: T-HT/T-Mobile najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj

ZAGREB, 11. travnja 2006. (Hina) - T-HT/T-Mobile je najpoželjnijiposlodavac najvećem broju ispitanika iz istraživanja o poslodavcimaprvog izbora provedenog na web portalu Moj posao tijekom veljače nauzorku od 2 tisuće ispitanika.
ZAGREB, 11. travnja 2006. (Hina) - T-HT/T-Mobile je najpoželjniji poslodavac najvećem broju ispitanika iz istraživanja o poslodavcima prvog izbora provedenog na web portalu Moj posao tijekom veljače na uzorku od 2 tisuće ispitanika.

Od posloprimaca se tražilo da imenuju tri najpoželjnija poslodavca prvog izbora te da prvom daju tri boda, drugom najpoželjnijem dva, a trećem jedan bod. U igri je bilo oko 12 tisuća bodova.

T-HT i T-Mobile zajedno, osvojili su 7,21 posto od tih 12 tisuća bodova. Tvrtke su gledane zajedno, jer ih kao jednu tvrtku percipira većina posloprimaca, ali kada bi se promatrale odvojeno, poslodavac prvog izbora bio bi Vipnet sa 5,5 posto bodova, rekao je direktor grupe Selectio (unutar koje djeluje Moj posao) Nenad Bakić.

Treći najpoželjniji poslodavac je Koncern Agrokor sa 4,11 posto bodova. Od četvrtog do sedmog mjesta, uz zanemarive i statističke beznačajne razlike, nalaze se Zagrebačka banka, Ina, Privredna banka Zagreb i Pliva. Raiffeisenbank Austria je osma, a deveto i deseto mjesto dijele Siemens i Ericsson Nikola Tesla.

Najvažniji razlog atraktivnosti poslodavaca, sudeći po istraživanju, je prilika za napredovanje u struci. Slijede vodstvo u sektoru, ukupni imidž u poslovnom svijetu te visina plaće i ostale materijalne beneficije.

Osobama kojima je T-HT/T-Mobile poslodavac prvog izbora, presudan faktor je vodstvo u sektoru dok je Vipnet najatraktivniji zbog prilike za napretkom u struci. Agrokor je, pak, najatraktivniji zbog vodstva u sektoru, a Zagrebačka banka je, uz vodstvo u sektoru, atraktivna i zbog ukupnog imagea u poslovnom svijetu, ocijenili su ispitanici. Ina je najatraktivnija zbog visine plaće i ostalih materijalnih beneficija.

I muškarcima i ženama najatraktivniji poslodavac je T-HT/T-Mobile, iako ženama u manjem postotku. Osim Vipneta, kod muškaraca visoko kotira Ina. Ženama je na drugom mjestu Agrokor, a na trećem Vipnet.

T-HT/T-Mobile je poslodavac prvog izbora ispitanicima u svim dobnim skupinama.

Osobama mlađim od 32 godine na drugom je mjestu Vipnet, na trećem Agrokor, a na četvrtom Privredna banka Zagreb. Ispitanicima između 32 i 43 godine, na drugom je mjestu također Vipnet, na trećem Ina, a na četvrtom Zagrebačka banka. Ispitanicima sa 44 i više godina na drugom je mjestu Agrokor, na trećem Zagrebačka banka, a na četvrtom Ina.

Najvažniji razlog atraktivnosti poslodavaca prvog izbora razlikuje se prema dobi: prilika za napredak u struci najvažnija je mlađim ispitanicima, vodstvo u sektoru najvažnije je osobama između 32 i 43 godine, a za osobe s 44 ili više godina najvažniji je ukupni imidž u poslovnom svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙