FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak predstavnika HUP-a i francuskog gospodarskog izaslanstva

ZAGREB, 28. ožujka 2006. (Hina) - Otvaranjem pregovora Hrvatske sEuropskom unijom (EU) otvorilo se i novo poglavlje poslovne suradnjeHrvatske i Francuske, među ostalim i jer će taj proces dovesti doujednačavanja poslovne prakse i standarda, rekao je danas predsjednikOdbora za zapadni Balkan francuske poslovne konfederacije MEDEFInternational Charles Paradies.
ZAGREB, 28. ožujka 2006. (Hina) - Otvaranjem pregovora Hrvatske s Europskom unijom (EU) otvorilo se i novo poglavlje poslovne suradnje Hrvatske i Francuske, među ostalim i jer će taj proces dovesti do ujednačavanja poslovne prakse i standarda, rekao je danas predsjednik Odbora za zapadni Balkan francuske poslovne konfederacije MEDEF International Charles Paradies.

Na konferenciji za novinare održan nakon sastanka s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), a u sklopu posjeta francuskog gospodarskog izaslanstva, Paradies je kazao i kako je MEDEF unazad deset godina već organizirao četiri ovakva radna posjeta te kako je ovaj okupio predstavnike nekih od najvećih francuskih kompanija.

Tako su u upoznavanje s gospodarskom i političkom situacijom te mogućnostima suradnje i poslovanja s Hrvatskom sudjelovali predstavnici 20-tak kompanija poput Accora, Alcatela, BNP Paribasa, Bouygues Construction, Gaz de France, te drugih kompanija iz energetike, graditeljstva, hotelijerstva, trgovine i dr.

Nakon što je izaslanstvo francuskih poslodavaca održalo sastanke s predstavnicima hrvatske državne vlasti, danas su se u HUP-u sastali i s hrvatskim poslodavcima, na kojem su održane i prezentacije nekoliko hrvatskih tvrtki - članica HUP-a, poput Atlantic Grupe, Agrokora, Nexe grupe i dr.

Prema riječima francuskog veleposlanika u Hrvatskoj Francoisa Saint-Paula, upravo je ovaj posjet "najmoćnijih francuskih tvrtki" najbolji znak da ta zemlja daje podršku Hrvatskoj na putu u EU te da vjeruje u političku, ekonomsku i europsku budućnost Hrvatske.

MEDEF je najveća francuska udruga poslodavaca, koja u 85 sektorskih udruga i 155 teritorijalnih predstavništava okuplja tvrtke s ukupno više od 15 milijuna zaposlenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙