FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski ajatolah dozvolio razgovore sa SAD-om o Iraku

TEHERAN, 22. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Iranski vrhovni vođaajatolah Ali Khamenei u utorak je dozvolio pregovore sa SjedinjenjimDržavama o Iraku, rekavši da će iranski dužnosnici poručitiAmerikancima da napuste tu zemlju.
TEHERAN, 22. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Khamenei u utorak je dozvolio pregovore sa Sjedinjenjim Državama o Iraku, rekavši da će iranski dužnosnici poručiti Amerikancima da napuste tu zemlju.

"Ako iranski dužnosnici Amerikancima mogu izraziti iranska stajališta o Iraku i približiti im iranske stavove razgovor nije problematičan", kazao je Khamenei, koji ima zadnju riječ o svim državnim stvarima, u gradu Mashhadu na sjeveroistoku zemlje.

"No, ako to znači otvaranje arene da varljivi Amerikanci nastave svoje nasilničko ponašanje, razgovori s Amerikom o Iraku su propali", kazao je ajatolah u svom televizijskom obraćanju.

Američki predsjednik George W. Bush u utorak je u Washingtonu kazao da će se u razgovorima, koji se očekuju ovog tjedna, osuditi pokušaji proširenja sektaškog nasilja u Iraku.

Teheran odbija američke optužbe da pomaže sukobe u Iraku te tvrdnju da tragovi nekih dijelova improviziranih eksplozivnih naprava vode do Irana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙