FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobitonosne prodaje spustile tečaj američkog dolara

LONDON, 10. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Tečaj američkog dolaraoslabio je u ponedjeljak uslijed dobitonosnih prodaja na svjetskimdeviznim tržištima pokrenutima nakon njegova oštrog uzleta krajemprošloga tjedna.
LONDON, 10. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Tečaj američkog dolara oslabio je u ponedjeljak uslijed dobitonosnih prodaja na svjetskim deviznim tržištima pokrenutima nakon njegova oštrog uzleta krajem prošloga tjedna.

Do podneva je tako dolar oslabio prema euru, kojim se trgovalo po 1,212 dolara. Ipak, održao se iznad najniže razine u proteklih sedam mjeseci prema euru od 1,2333 dolara za euro, ojačan očekivanjima tržišnih sudionika da će američka središnja banka Fed podići kamatne stope još barem jednom.

Najnoviji podaci o zaposlenosti u SAD-u tijekom ožujka, objavljeni potkraj prošloga tjedna, pokazali su neočekivano visok porast broja novih radnih mjesta te ojačali očekivanja da će Fed podići ključnu kamatnu stopu 16. put od lipnja 2004., na pet posto na svom idućem zasjedanju u svibnju. Dolar je u petak ojačao prema euru jedan posto. Ipak, ulagači oklijevaju s daljnjim kupovinama zelene valute budući će nakon svibnja smjer monetarne politike ovisiti o novim gospodarskim pokazateljima.

"Naše temeljno stajalište je da će Fed podići kamatnu stopu u svibnju na pet posto i zatim pauzirati. Još postoji rizik da poduzme jedno podizanje kamatne stope, no držimo se procjene njezine visine od pet posto", rekao je strateg Deutsche banka, Nilal Hafeez.

Od sredine 2004. dolar je uzletio prema euru i jenu oko 15 posto, poduprt ciklusom zaoštravanja američke monetarne politike.

Dolarom se trgovalo i po 118,3 jena, 1,299 švicarskih franaka, dok je britanska funta stajala 1,745 dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙