FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schauble: Iranski predsjednik dobrodošao na Svjetsko prvenstvo

BERLIN , 8. travnja 2006. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik MahmudAhmadinedžad, vatreni ljubitelj nogometa, dobrodošao je u Njemačkutijekom održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva, izjavio je u subotunjemački ministar unutarnjih poslova i sporta, Wolfgang Schauble,izazvavši odmah prosvjed i bijes njemačke židovske zajednice.
BERLIN , 8. travnja 2006. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad, vatreni ljubitelj nogometa, dobrodošao je u Njemačku tijekom održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva, izjavio je u subotu njemački ministar unutarnjih poslova i sporta, Wolfgang Schauble, izazvavši odmah prosvjed i bijes njemačke židovske zajednice.

"Može slobodno doći na Svjetsko prvenstvo. Mi želimo biti dobri domaćini", rekao je ministar Schauble u subotu u gradu Bad Bollu. "No, mislim da to ipak neće biti tako jednostavno", dodao je.

Govoreći u osobno ime, budući da odluku donosi njemačka savezna vlada, ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Bavarske, konzervativac Guenther Beckstein ocijenio je kako bi bilo "najjednostavnije ne pustiti iranskog predsjednika da stupi na njemački teritorij." Naime, iranska reprezentacija koja igra u skupini D, prvu bi utakmicu trebala odigrati 11. lipnja s reprezentacijom Meksika u bavarskom Nuernbergu.

Središnje vijeće Zajednice Židova Njemačke oštro je kritiziralo Schaubleov prijedlog, ocijenivši ga "skandaloznim".

"Ministar Schauble ponaša se potpuno suprotno oštrim kritikama što su ih Ahmadinedžadu zbog antisemitskih izjava više puta uputili njemačka kancelarka Angela Merkel i ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier", stoji u priopćenju Zajednice Židova koje je potpisao njezin glavni tajnik Stephan Kramer.

Šef Iranskog nogometnog saveza Mohammed Ali Dadkan najavio je dolazak u Njemačku oko 4.000 iranskih navijača. On je također kazao kako je "sasvim vjerojatan" i dolazak iranskog predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙