FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skulptura orijaške kopačke postavljena u Berlinu

BERLIN, 11. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Golema skulptura u obliku kopačkiotkrivena je u petak u parku u blizini njemačke vlade u središtuBerlina, tri mjeseca prije početka svjetskog nogometnog prvenstva.
BERLIN, 11. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Golema skulptura u obliku kopački otkrivena je u petak u parku u blizini njemačke vlade u središtu Berlina, tri mjeseca prije početka svjetskog nogometnog prvenstva.

Skulpturu pod nazivom "Moderna kopačka", dužine 14 i visine 4,5 metara, smještenu u Spreebogenparku između sjedišta vlade i glavnog kolodvora, otkrilo je nekoliko uglednika stojeći u snijegu.

Otvorenje para plastičnih kopački težine 20 tona označilo je početak kampanje "Šetališta ideja", u okviru svjetskog nogometnog prvenstva koje će trajati od 9. lipnja do 9. srpnja.

Još pet skulptura, po jedna svakih petnaest dana, otkrit će se do 15. svibnja na poznatim trgovima u njemačkoj prijestolnici. Tako će pred znamenitim Brandenburškim vratima biti izložen orijaški automobil, na mjestu gdje je nekad bio Berlinski zid, dok će na trgu u ulici Unter den Linden, berlinskim Elizejskim poljanama, biti spomenik u obliku gomile knjiga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙