FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPEC bi mogao izbjeći smanjenje kvota ove godine ako ostanu trenutačne cijene

PARIZ, 7. travnja 2006. (Hina/AFP) - Organizacija zemalja izvoznicanafte (OPEC) mogla bi izbjeći smanjenje svojih proizvodnih kvota akose cijene nafte zadrže na sadašnjim razinama, kazao je u petakpredsjednik tog naftnog kartela Edmund Daukoru.
PARIZ, 7. travnja 2006. (Hina/AFP) - Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) mogla bi izbjeći smanjenje svojih proizvodnih kvota ako se cijene nafte zadrže na sadašnjim razinama, kazao je u petak predsjednik tog naftnog kartela Edmund Daukoru.

"Ako cijene ostanu na ovoj razini, ne očekujem smanjenje", kazao je on na jednom sastanku sudionika naftne industrije u Parizu .

Upitan što može OPEC učiniti na sprečavanju da cijene nafte premaše 70 dolara po barelu, Daukoru je odgovorio kako "mi znamo što je najbolje činiti a to je graditi nove proizvodne kapacitete".

Katarski ministar za naftu Abdallah ben Hamed al-Attiyah predvidio je da ministri OPEC-a na svojem idućem sastanku u Caracasu 1. lipnja neće donositi odluke koje će značajnije utjecati na kvote i cijene. "Držim da ćemo otići u Caracas kako bi rekli da smo stigli i da nećemo ništa poduzimati", kazao je on.

Kartelski privremeni glavni tajnik Mohammad Barkindo istaknuo je da je naftno tržište dobro opskrbljeno unatoč visokim cijenama nafte koje se u visini nekih 68 dolara približavaju rekordnim razinama, zabilježenim prošle godine u rujnu na njujorškom tržištu, od 70,85 dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙