FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rožić (HSP) podnio dvije tužbe protiv Čačića zbog klevete

ZAGREB, 23. ožujka (Hina) - HSP-ovac Miroslav Rožić podnio je danastužbu zbog kaznenog djela klevete te pokrenuo građansku parnicu zanadoknadu štete protiv župana Varaždinske županije, HNS-ovca RadimiraČačića zbog njegovih izjava u medijima u kojima je Rožića nazvaokriminalcem.
ZAGREB, 23. ožujka (Hina) - HSP-ovac Miroslav Rožić podnio je danas tužbu zbog kaznenog djela klevete te pokrenuo građansku parnicu za nadoknadu štete protiv župana Varaždinske županije, HNS-ovca Radimira Čačića zbog njegovih izjava u medijima u kojima je Rožića nazvao kriminalcem.

Rožić je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru kazao da više ne želi s Čačićem komunicirati preko medija, pa ga je preko odvjetničkog ureda danas odlučio tužiti.

Novac koji u građanskoj parnici očekuje dobiti od Čačića na ime nadoknade štete zbog uvrede i klevete planira uložiti u gradnju Doma umirovljenika u Dubrovniku, i to jer je Čačić bio umiješan u aferu oko gradnje tog objekta.

Tužbama, kako je rekao, želi stati na kraj Čačićevom bahatom, arogantnom i nasilničkom ponašanju te vrijeđanju, posebno članova HSP-a, kao kada je lani Tončija Tadića na saborskom hodniku nazvao smećem.

Na Čačićeve izjave u medijima da ga (Rožić) kleveće govoreći da ga u Izraelu kazneno gone zbog građevinskog kriminala, ali da ne zna čini li to iz nekog svog interesa ili po nečijem nalogu, Rožić odgovara da ga proziva za oba razloga.

"O njegovoj presudi u Izraelu govorio sam i zbog svoga interesa koji je istina i po nečijem nalogu - svojih birača", kazao je.

Na Čačićeve optužbe da se skriva iza saborskog imuniteta, Rožić odgovara da mu je danas u jednoj putničkoj agenciji rezervirao zrakoplovnu kartu do Tel Aviva, "pa ako ode tamo i vrati se ja ću tražiti skidanje imuniteta".

Rožić je rekao da je Čačićev dosje u Državnom odvjetništvu 'visok' 83 do 84 centimetra, da nezavisni zastupnik Slaven Letica tvrdi da ima i metar, pa se, kaže, nada da će tužiteljstvo od svega toga pronaći nešto na temelju čega bi se protiv Čačića konačno pokrenuo kazneni postupak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙