FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor o HSP-ovim dopunama Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije

ZAGREB, 22. ožujka 2006. (Hina) - Na trenutak zatvorite oči iizgovorite riječi 'pretvorba i privatizacija' pa će vam vjerojatnoprva asocijacija biti pljačka, grabež i krađa, poručio je danassaborskim zastupnicima 'pravaš' Pero Kovačević, predstavljajući HSP-ovprijedlog dopuna Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije.
ZAGREB, 22. ožujka 2006. (Hina) - Na trenutak zatvorite oči i izgovorite riječi 'pretvorba i privatizacija' pa će vam vjerojatno prva asocijacija biti pljačka, grabež i krađa, poručio je danas saborskim zastupnicima 'pravaš' Pero Kovačević, predstavljajući HSP-ov prijedlog dopuna Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije.

Kovačević je pozvao zastupnike da prihvate HSP-ov prijedlog, kojim se Vladu kani obvezati da ništavnima proglasi svaki slučaj pretvorbe i privatizacije za koji je revizija utvrdila da je proveden nezakonito, te na taj način pred javnosti pokažu spremnost da više neće zatvarati oči pred nezakonjem.

"Građani nas doživljavaju upravo tako, da smo zatvarali i danas zatvaramo oči pred najvećom rak ranom i promašajem u novijoj hrvatskoj povijesti", rekao je Kovačević.

Pretvorba i privatizacija, dodao je, obavljena je u interesu tek jedan posto onih koji su se bogatili dok je Hrvatska ratovala, da ti isti danas ponovno obespravljuju radnike, a predstavljaju se kao glavni borci za pravnu državu.

Iznio je podatke Državnog ureda za reviziji po kojima je u čak 1556 revidiranih tvrtki utvrđeno da su privatizirane nezakonito, da je za tek njih 75 pretvorba i privatizacija provedena na zakonit način.

Tako utvrđeno činjenično stanje, istaknuo je Kovačević, dovoljan je povod da se konačno krene u proglašenje ništavnima svih nezakonito provedenih ugovora o privatizaciji, da se napravi ovjera vlasništva privatiziranih tvrtki, te oduzme nezakonito stečena imovina.

"Ako ne smognemo snage da ovaj saziv Hrvatskog sabora nešto napravi, opet će biti po onom 'pojeo vuk magare'", rekao je HSP-ov zastupnik.

O HSP-ovu prijedlogu raspravljaju saborski klubovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙