FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 27. veljače

ZAGREB, 26. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za ponedjeljak, 27. veljače
ZAGREB, 26. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 27. veljače

TIRANA - Predsjednik Vlade Ivo Sanader počinje dvodnevni službeni posjet Albaniji koji trebao biti posvećen jačanju gospodarske suradnje dviju zemalja i hrvatskoj inicijativi o širenju Srednjoeuropske zone slobodne trgovine (CEFTA). Sanader će razgovarati sa svojim albanskim kolegom i domaćinom Salijem Berishom, a primit će ga i predsjednik države Alfred Moisiu. Dvojica premijera će sudjelovati i na forumu hrvatskih i albanskih gospodarstvenika.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić prima izaslanstvo Kineskog narodnog instituta za vanjsku politiku (Ured predsjednika, Pantovčak 241, 12.30 sati).

DEN HAAG - Gotovo 13 godina nakon što je Bosna i Hercegovina u jeku rata Međunarodnom sudu pravde u Haagu (ICJ) podnijela tužbu za genocid protiv tadašnje SR Jugoslavije, danas Srbije i Crne Gore, pred tim najvišim sudskim tijelom UN-a počinje iznošenje usmenih argumenata dviju strana, koje bi trebalo trajati deset tjedana.

DEN HAAG - Na Haškom sudu za zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) nastavljaju se suđenja bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću i vukovarskoj trojci oficira JNA.

BEOGRAD - Na izvanrednoj sjednici parlamenta zastupnici bi se trebali upoznati s rezultatima prvoga kruga pregovora o konačnom statusu Kosova, održanih prošloga tjedna u Beču, a očekuje se i dolazak voditelja međunarodnog pregovaračkog tima za Kosovo, Finca Martija Ahtisaarija.

BRUXELLES - Na redovitom sastanku ministri vanjskih poslova EU trebali bi čuti izvješće povjerenika za proširenje Ollija Rehna o suradnji Srbije s Haškim sudom te moguće zaprijetiti Beogradu suspenzijom pregovora o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju ne izruči li Ratka Mladića sudu, o čemu bi izvijestili i šefa diplomacije SCG-a Vuka Draškovića koji boravi u Bruxellesu.

BRUXELLES - Ministri EU trebali se izjasniti o pripremama za referendum o neovisnosti Crne Gore te pozvati kosovske vlasti na zaštitu prava srpske manjine. Očekuje se da šefovi diplomacije EU donesu i izjavu o jačanju povjerenja Zapada prema islamskom svijetu nakon nasilnih prosvjeda zbog karikatura Proroka.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Denis Lugarić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙