FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za subotu, 28. siječnja

ZAGREB, 28. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta, za subotu, 28. siječnja.
ZAGREB, 28. siječnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta, za subotu, 28. siječnja.

KOPENHAGEN - Službeni posjet afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija tijekom kojeg će razgovarati o planovima Danske da u ovoj godini udvostruči broj svojih vojnika u Afganistanu (i 29.01.).

HAVANA - Predsjednik Venezuele Hugo Chavez primit će UNESCO-vu nagradu Jose Marti za napore usmjerene prema međusobnom povezivanju zemalja Južne Amerike.

CAPE CANAVERAL - Obilježit će se 20. godišnjica katastrofe američke svemirske letjelice Challenger. Taj space shuttle eksplodirao je pri polijetanju 28. siječnja 1986. godine pri čemu je poginulo svih sedam članova posade. Bila je to najveća nesreća američkog svemirskog programa koja je na pune dvije godine odgodila letove u svemir s ljudskom posadom.

DAVOS - Godišnji sastanak Svjetskog gospodarskog foruma (do 29.01.) Velika Britanija, Nigerija i američki milijarder Bill Gates najavili su u petak u Davosu pokretanje velikog plana borbe protiv tuberkuloze kojim bi se spasilo 14 milijuna života tijekom sljedećeg desetljeća, za ukupni iznos od 56 milijardi dolara. Taj iznos je trostruko veći od iznosa koje je od sada predviđala inicijativa Stop tuberkulozi, partnerstvo 400 organizacija, za borbu protiv te bolesti od koje je u cijelom svijetu umrlo 5.000 ljudi.

Dežurni urednici:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Domagoj Janković

Telefon: 385 1 4808 645

Telefax: 385 1 4808 822

E-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙