FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Svijet - za petak, 3. veljače

ZAGREB, 2. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za petak, 3. veljače.
ZAGREB, 2. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 3. veljače.

DEN HAAG - Nastavak haškog suđenja "vukovarskoj trojci" bivših oficira JNA Mili Mrkšiću, Miroslavu Radiću i Veselinu Šljivančaninu optuženima za pokolj na Ovčari 1991. godine.

DEN HAAG - Nastavak izvođenja dokaza obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY).

BEČ - Nastavlja se izvanredni sastanak Vijeća guvernera Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) o iranskom nuklearnom programu koji bi, prema najavama, trebao završiti prijavom Irana Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda. Na sastanku bi Vijeće guvernera trebalo pozvati IAEA-u da pred Vijeće sigurnosti UN-a iznese iranski nuklearni program za koji Teheran tvrdi da je mirnodopski, a Zapad da je riječ o prikrivenom razvoju nuklearnog oružja, nakon čega bi Vijeće razmatralo moguće mjere, među kojima i sankcije.

MUENCHEN - Godišnja konferencija o sigurnosti, neformalni skup ministara obrane i stručnjaka za to područje iz većine zapadnih zemalja (do 5. veljače).

VATIKAN - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel posjetit će Vatikan gdje će se sastati s tajnikom Svete Stolice za odnose sa državama Giovannijem Lajolom. Susreti s predstavnicima talijanske vlade nisu predviđeni.

GAZA - Predsjednik palestinskih vlasti Mahmud Abas trebao bi se sastati s dužnosnicima Hamasa radi pregovora o osnivanju nove vlade nakon pobjede tog radikalnog islamističkog pokreta na palestinskim parlamentarnim izborima.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Davor Dukić

Prijepodne: Sonja Djerasimović, Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Srđan Baković

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙