FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva: urušio se krov tržnice; poginule najmanje četiri osobe

MOSKVA, 23. veljače 2006. (Hina/AP) - U urušavanju krova moskovsketržnice Bauman u četvrtak rano ujutro poginule su najmanje četiriosobe, još barem deset ih je ozlijeđeno, a još se ne zna koliko jeosoba ostalo zarobljeno u ruševini, javljaju ruski mediji.
MOSKVA, 23. veljače 2006. (Hina/AP) - U urušavanju krova moskovske tržnice Bauman u četvrtak rano ujutro poginule su najmanje četiri osobe, još barem deset ih je ozlijeđeno, a još se ne zna koliko je osoba ostalo zarobljeno u ruševini, javljaju ruski mediji.

Novinska agencija Interfax navodi kako je na mjesto nesreće, koja se dogodila u 5,45 sati ujutro po lokalnom vremenu, upućeno oko 50 timova hitne pomoći.

Televizijske postaje javljaju kako su spasioci iz ruševine izvukli četiri tijela, a da je 10 do 15 osoba hospitalizirano.

Vjeruje se kako je do urušavanja cijelog krova, površine od oko 2.400 četvornih metara, došlo zbog velike količine nagomilanog snijega, koji je padao u srijedu te tijekom noći.

Interfax navodi kako je tržnicu Bauman 1970-ih godina projektirao Nodar Kancheli, arhitekt koji je izradio i planove za moskovski Transvaal vodeni park, čiji se krov urušio u veljači 2004. godine, kada je poginulo 28 osoba. Istražitelji su zaključili da su tu nesreću izazvale pogreške u projektiranju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙