FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šef ruske nuklearne agencije u petak u Teheranu

TEHERAN, 22. veljače 2006. (Hina/AFP) - Šef ruske Agencije za atomskuenergiju Rosatom Sergej Kirienko doputovat će u petak u Teheran nanastavak pregovora o ruskom planu obogaćivanja iranskog urana uRusiji, rekao je u utorak jedan visoki iranski dužnosnik, prenosiagencija Isna.
TEHERAN, 22. veljače 2006. (Hina/AFP) - Šef ruske Agencije za atomsku energiju Rosatom Sergej Kirienko doputovat će u petak u Teheran na nastavak pregovora o ruskom planu obogaćivanja iranskog urana u Rusiji, rekao je u utorak jedan visoki iranski dužnosnik, prenosi agencija Isna.

"Ruski prijedlog treba proučiti u širem kontekstu. Nedavno smo vodili dobre pregovore i šef ruske Agencije za atomsku energiju će u petak i u subotu biti u Teheranu radi njihova nastavka, rekao je Ali Larijani, tajnik vrhovnog vijeća nacionalne sigurnosti i glavni pregovarač za iranski nuklearni predmet.

Kirienko bi trebao u nedjelju posjetiti nuklearnu centralu Bouchehr.

Ruski predsjednik Vladimir Putin priznao je u srijedu da pregovori s Teheranom o ruskom prijedlogu "nisu jednostavni".

Moskovskom ponudom da se iranski uran obogaćuje u Rusiji pokušava se spriječiti Iran da vodi obogaćivanje na svom teritoriju.

Ali Teheran inzistira na nastavku obogaćivanja u malim razmjerima u "znanstvene svrhe", što je neprihvatljivo za Zapad koji u tome vide pokušaj izrade atomske bombe.

Iransko izaslanstvo je zaključilo u utorak u Moskvi drugi krug pregovora o ruskom planu. Teheran smatra da je postignut napredak, dok Rusija nije tog mišljenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙