FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog Beckenbauera njemačkom policajcu prijeti otkaz

MUENCHEN, 21. veljače 2006. (Hina/AFP) - Njemački policajac koji jesastavio lažni zapisnik kako bi spriječio oduzimanje vozačke dozvoleslavnom nogometašu Franzu Beckenbaueru zbog prebrze vožnje Muenchenomsuspendiran je s dužnosti i prijeti mu otkaz.
MUENCHEN, 21. veljače 2006. (Hina/AFP) - Njemački policajac koji je sastavio lažni zapisnik kako bi spriječio oduzimanje vozačke dozvole slavnom nogometašu Franzu Beckenbaueru zbog prebrze vožnje Muenchenom suspendiran je s dužnosti i prijeti mu otkaz.

Događaj se zbio 10. lipnja 2005. Beckenbaueru je za upravljačem Audija A8, službenog vozila nogometnog kluba Bayerna iz Muenchena, kojemu je danas predsjednik nadzornog odbora, "izmjereno" 74 km/h u zoni gdje je brzina ograničena na 30 kilometara na sat.

Beckenbauerova supruga Heidi Burmester, putnica u vozilu, telefonirala je tada šefu automobilskog parka Bayerna kako bi mu ispričala što se dogodilo. On je nazvao prijatelja policajca Edwina L. i zatražio ga da nešto učini za "Kaisera".

Edwin L. je sastavio lažni zapisnik s drugim imenom, ali sve zabilježio na računalu pa je aferu otkrila tajnica koja je izvijestila svoje nadređene. Policajac je smjesta maknut s dužnosti, osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora i sada mu prijeti izgon iz policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙