FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plastični policajac tjera vozače na usporavanje

MOSKVA, 6. veljače 2006. (Hina/AP) - Jedan ruski policajac nikad nećenaplatiti kaznu niti primiti mito: riječ je o policajcu koji jenapravljen od plastike.
MOSKVA, 6. veljače 2006. (Hina/AP) - Jedan ruski policajac nikad neće naplatiti kaznu niti primiti mito: riječ je o policajcu koji je napravljen od plastike.

Izrađen u normalnoj veličini, plastični prometni policajac tjera vozače da poštuju ograničenja brzine na autocesti u zapadnom dijelu Rusije.

"Naše promatranje pokazalo je da su vozači sada discipliniraniji i usporavaju", kazao je zamjenik šefa prometne policije u regiji Belgorod blizu ukrajinske granice Ivan Zjibin.

Pomalo nalik na kartonske likove koji predstavljaju slavne osobe s kojima se turisti fotografiraju, ovaj je plastični policajac ima i dvodimenzionalni patrolni policijski automobil, aparat za mjerenje brzine i crno-bijelu palicu kojom signalizira vozačima da budu oprezniji.

No, Aleksej Zaharov koji je poslužio kao model za plastičnog policajca kaže da trik ima dvostruki učinak. "Neki vozači stanu i dođu do policajca s dokumentima a drugi sjede u automobilu i čekaju da im se policajac približi. Sjede pet minuta a onda se odvezu", kazao je.

Regionalne vlasti namjeravaju koristiti više ovakvih plastičnih zamjena za policajce ako se ova pokaže učinkovitom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙