FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavlja se Crans Montana Forum posvećen perspektivama Crne Gore

PODGORICA, 20. veljače 2006. (Hina) - Crans Montana Forum, na kojem serazgovara o regionalnim, europskim i globalnim perspektivama CrneGore, nastavlja se u ponedjeljak na Svetom Stefanu kod Budveraspravama o Crnoj Gori kao faktoru regionalne stabilnosti isigurnosti te o integracijama i ekonomskom razvoju.
PODGORICA, 20. veljače 2006. (Hina) - Crans Montana Forum, na kojem se razgovara o regionalnim, europskim i globalnim perspektivama Crne Gore, nastavlja se u ponedjeljak na Svetom Stefanu kod Budve raspravama o Crnoj Gori kao faktoru regionalne stabilnosti i sigurnosti te o integracijama i ekonomskom razvoju.

Skup su u nedjelju navečer otvorili predsjednik Crans Montana Foruma, Jean-Paul Carteron i crnogorski premijer Milo Đukanović.

Carteron je ocijenio da će u proširenoj Europi postojati bliski odnosi svih zemalja bivše Jugoslavije, ali da je važno da prethodno one ostvare samostalnost.

"Bitno je da svaka dostigne ključni cilj. Bitno je da se Crna Gora oporavi kao suverena država", kazao je Carteron naglašavajući da će Europa i u budućnosti biti s Crnom Gorom, i pored teškoća koje sada postoje.

Đukanović je ponovio da prijedlog Europske unije o kvalificiranoj većini od 55 prema 45 posto izašlih birača na referendumu nudi specifičan standard za samo jednu opciju - obnovu crnogorske neovisnosti.

"Kao ozbiljna vlast koja odgovorno promišlja budućnost države i regije dužni smo ukazati na opasnost tog presedana koji nosi rizik da nespornoj većini, koja makar za jedan promil ne dostigne postotak koji se traži za neovisnost, pokuša nametnuti realizaciju politike unitarizacije postojeće zajednice", crnogorski premijer.

Na Crans Montana Forumu sudjeluju brojni dužnosnici vlada i parlamenata europskih zemalja i međunarodnih organizacija, među kojima je i hrvatsko izaslanstvo, koje vodi ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙