FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kanada: pomoć Palestincima ovisi o priznanju Izraela

OTTAWA, 15. veljače 2006. (Hina/AFP) - Kanada će uvjetovati svojufinancijsku pomoć novoj palestinskoj vladi time da ona mora odbacitisvaki oblik nasilja i priznati Izrael, kazao je u utorak kanadskipremijer Stephen Harper.
OTTAWA, 15. veljače 2006. (Hina/AFP) - Kanada će uvjetovati svoju financijsku pomoć novoj palestinskoj vladi time da ona mora odbaciti svaki oblik nasilja i priznati Izrael, kazao je u utorak kanadski premijer Stephen Harper.

Harper je ove izjave dao nakon telefonskog razgovora s predsjednikom Palestinske samouprave Mahmudom Abasom, ali njegova je poruka prije svega namijenjena islamističkom pokretu Haamas, koji je pobjedio na palestinskim izborima održanim 25. siječnja.

"Naša potpora novoj palestinskoj vladi ovisit će o tome koliko će ta vlada poštivati principe nenasilja, priznati Izrael i poštivati dosada postignute obaveze, uključujući i mirovne smjernice", kazao je Harper, dodajući da kanadska vlada u potpunosti podržava izjavu mirovne četvortke za Bliski istok (SAD, EU, Rusija, UN) koji su u siječnju odlučili da će palestinskoj vladi pružiti novčanu pomoć pod određenim uvjetima.

Harper je također kazao da se Kanada i dalje zalaže za uspostavu globalnog, trajnog i pravednog mira na Bliskom istoku, kao i stvaranje nezavisne palestinske države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙