FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ptičja gripa i u Njemačkoj

BERLIN, 14. veljače 2006. (Hina/AFP) - Dva uginula labuda pronađena nanjemačkom otoku Ruegen u Baltičkom moru pozitivni su na virus ptičjegripe H5N1, objavila je glasnogovornica njemačkog ministarstvapoljoprivrede zaštite potrošača.
BERLIN, 14. veljače 2006. (Hina/AFP) - Dva uginula labuda pronađena na njemačkom otoku Ruegen u Baltičkom moru pozitivni su na virus ptičje gripe H5N1, objavila je glasnogovornica njemačkog ministarstva poljoprivrede zaštite potrošača.

Dva labuda koja su na prvom testu bila pozitivna na patogeni virus H5N1 bila su dio skupine od četiri mrtva labuda pronađena na Ruegenu, otoku stotinjak kilometara udaljenog od Danske i od juga Švedske, dodala je glasnogovornica.

U tijeku je sastanak kriznog odbora njemačkog ministarstva poljoprivrede na kojem će biti dogovorene mjere za suzbijanje širenja bolesti.

Njemačka je peta zemlja EU, nakon Italije, Grčke, Slovenije i Austrije, u kojoj je zabilježen virus H5N1 u posljednja dva dana. Također, novi slučajevi toga virusa pojavili su se ovoga tjedna u Bugarskoj i Rumunjskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙