FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šefovi CIA-e pozvani pred Europski parlament

STRASBOURG, 14. veljače 2006. (Hina/AFP) - Visoki dužnosnici CIA-e,među kojima direktor Porter Goss i njegov prethodnik na dužnostiGeorge Tenet bit će pozvani pred istražno povjerenstvo Europskogparlamenta o navodnim tajnim zatvorima CIA-e u Europi, objavljeno je uutorak.
STRASBOURG, 14. veljače 2006. (Hina/AFP) - Visoki dužnosnici CIA-e, među kojima direktor Porter Goss i njegov prethodnik na dužnosti George Tenet bit će pozvani pred istražno povjerenstvo Europskog parlamenta o navodnim tajnim zatvorima CIA-e u Europi, objavljeno je u utorak.

"Radije ćemo se obratiti direktnim izvorima nego institucionalnim. Želimo razgovarati s ljudima koji su bili na terenu", naglasio je izvjestitelj povjerenstva Giovanni Claudio Fava na konferenciji za novinare.

Kako to povjerenstvo nema zakonsku snagu, oni se ne moraju odazvati pozivima na saslušanje.

Zastupnici žele, među ostalima, saslušati i europske suce zadužene za istrage o tim aferama, kao i novinare i predstavnike nevladinih organizacija.

Povjerenstvo je sastavljeno od 46 zastupnika Europskog parlamenta i namjerava ustanoviti je li CIA imala na teritoriju Europske unije i zemalja kandidata tajne zatvore i je li prevozila osumnjičene za terorizam preko europskih zračnih luka.

Povjerenstvo će prije toga primiti, 23. veljače, saslušati švicarskog parlamentarca Dicka Martyja, kojeg je Vijeće Europe zadužilo za sastavljanje izvješća o aktivnostima CIA-e u Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙