FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schuessel osudio objavljivanje prve karikature o holokaustu

BEČ, 13. veljače 2006. (Hina/AFP) - Predsjedatelj Europske unije,austrijski kancelar Wolfgang Schuessel, osudio je u ponedjeljakobjavljivanje prve karikature o holokaustu u sklopu međunarodnognatječaja objavljenog u iranskim novinama.
BEČ, 13. veljače 2006. (Hina/AFP) - Predsjedatelj Europske unije, austrijski kancelar Wolfgang Schuessel, osudio je u ponedjeljak objavljivanje prve karikature o holokaustu u sklopu međunarodnog natječaja objavljenog u iranskim novinama.

"Loše korištenje simbola" i vrijeđanje tabua poput holokausta moraju se osuditi, naglasio je nakon susreta u Beču s predstavnicima vjerskih zajednica.

Reakcija na objavljivanja karikatura Muhameda u europskim novinama mora se "uravnotežiti", dodao je Schuessel koji je podsjetio da EU želi izraziti razumijevanje za osjećaje muslimana, ali će također pokazati odlučnost u očuvanju svog načina života".

Iranska internetska stranica Kuća karikatura koja je zajedno s iranskim listom Hamshahri raspisala međunarodni natječaj za najbolju karikaturu o holokaustu, objavila je u ponedjeljak prvi uradak na tu temu.

Objavljivanje karikature poklapa se s pokretanjem službenog natječaja pod nazivom: "Gdje su granice slobode izražavanja na Zapadu?"

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙