FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić čestitao Fatmiru Sejdiu

ZAGREB, 11. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićuputio je čestitku Fatmiru Sejdiu u povodu izbora na dužnostpredsjednika Kosova, priopćeno je u subotu iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 11. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je čestitku Fatmiru Sejdiu u povodu izbora na dužnost predsjednika Kosova, priopćeno je u subotu iz Ureda Predsjednika.

Izražavajući svoje želje za uspjeh u predstojećim složenim pregovorima o statusu Kosova, predsjednik Mesić je izrazio uvjerenje da je "borba za jačanje demokratskih institucija i standarda manjinske zaštite te dijaloga i suradnje ne samo naša europska obveza već i naša obveza prema vlastitim građanima". "Takvu politiku moramo i podržavati ali i aktivno provoditi u regiji jugoistočne Europe", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

Skupština Kosova izabrala je u petak Fatmira Sejdiua, kandidata Demokratskog saveza Kosova, za novoga kosovskog predsjednika umjesto preminulog Ibrahima Rugove.

Sejdiu (55), visoki dužnosnik stranke i zastupnik u kosovskom parlamentu, profesor Pravnog i Fakulteta političkih znanosti u Prištini, u prva dva kruga glasovanja nije dobio potrebnu dvotrećinsku većinu, koju je dobio tek u trećem krugu, kada je dovoljna bila i obična većina.

U kratkom obraćanju zastupnicima, javnosti i mnogobrojnim uzvanicima, novi predsjednik Kosova obećao je da će tijesno surađivati s drugim kosovskim institucijama, političkim strankama na vlasti i u oporbi, etničkim zajednicama i svim građanima Kosova kako bi se osiguralo jedinstvo naroda i demokratsko funkcioniranje kosovskih institucija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙