FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić putuje na pokop Ibrahima Rugove

ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesiću četvrtak će otputovati u Prištinu gdje će biti nazočan posljednjemispraćaju preminulog kosovskog predsjednika Ibrahima Rugove, priopćenoje u srijedu iz Ureda predsjednika.
ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić u četvrtak će otputovati u Prištinu gdje će biti nazočan posljednjem ispraćaju preminulog kosovskog predsjednika Ibrahima Rugove, priopćeno je u srijedu iz Ureda predsjednika.

Očekuje se da će prilikom boravka u Prištini Mesić imati kraće susrete s više stranih državnika koji će biti na pokopu predsjednika Rugove.

Rugova će biti pokopan uz nacionalne i državničke počasti, a ceremonija će početi u četvrtak u 13 sati u sportskoj dvorani Prvi listopad u Prištini.

Na komemoraciji će govoriti civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen, predsjednik Skupštine Kosova Nexhat Daci, kosovski premijer Bajram Kosumi, predstavnik Demokratskoga saveza Kosova i netko od članova Rugovine obitelji.

Do sada je oko 30 državnih izaslanstava potvrdilo dolazak na pogreb.

Ibrahim Rugova preminuo je u subotu, 21. siječnja, u svojoj rezidenciji u Prištini, poslije teške bolesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙