FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bolnica u Petrovoj: dvije žene nisu umrle zbog liječničkih pogrešaka

ZAGREB, 10. veljače 2006. (Hina) - Predstojnik Klinike za ženskebolesti i porode u Petrovoj Ivan Kuvačić izjavio je danas novinarimada uzrok smrti dviju pacijentica, koje su u srijedu umrle u tojbolnici u razmaku nekoliko sati, nisu liječničke pogreške već tijeknjihove bolesti.
ZAGREB, 10. veljače 2006. (Hina) - Predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj Ivan Kuvačić izjavio je danas novinarima da uzrok smrti dviju pacijentica, koje su u srijedu umrle u toj bolnici u razmaku nekoliko sati, nisu liječničke pogreške već tijek njihove bolesti.

Stručni kolegij Klinike razmotrio je danas obdukcijske nalaze i očitovao se o uzrocima smrti dviju žena, izrazivši pritom iznenađenje zbog "senzacionalističkih i tendencioznih" medijskih izvještaja u vezi smrti dviju pacijentica.

U nalazu Stručnog kolegija navodi se da je kod bolesnice M. B. (1958.), koja je u utorak, 7. veljače, operirana zbog mioma maternice, obdukcijom utvrđena embolija pluća i ožiljci koji su ukazivali na nedavno preboljeli srčani infarkt.

Umrla je u 11,15 sati u srijedu, pošto joj je iznenada pozlilo te nakon višesatnih pokušaja oživljavanja, navodi se u nalazu.

Druga pacijentica B. Ž. (1955.) umrla je istoga dana u 14 sati zbog, kako je obdukcijom utvrđeno, proširene zloćudne bolesti koja je zahvaćala sve trbušne organe, mišiće i kosti uz patohistološke znakove općeg propadanja organizma. Pacijentica je bolovala od vrlo zloćudnog tumora maternice.

Kuvačić je rekao da zbog medijskih napisa u bolnici u posljednja dva dana ima 30 posto pacijenata manje, a takve se stvari dešavaju uvijek kada se približava reizbor ravnatelja bolnice.

Mediji su u srijedu i četvrtak objavili da su pacijentice preminule u Petrovoj "pod sumnjivim okolnostima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙