FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZOI: protesti u središtu Torina

TORINO, 9. veljače 2006. (Hina/DPA) - Organizatori Zimskih olimpijskihigara u Torinu morali su i po treći puta u zadnjih pet dana mijenjatiplaniranu rutu olimpijske baklje zbog anti-globalizacijskih protesta.
TORINO, 9. veljače 2006. (Hina/DPA) - Organizatori Zimskih olimpijskih igara u Torinu morali su i po treći puta u zadnjih pet dana mijenjati planiranu rutu olimpijske baklje zbog anti-globalizacijskih protesta.

Dolazak olimpijske baklje u Torino obilježili su protesti u samom središtu grada, dok su simbol olimpijskog pokreta nosili, između ostalih, trener Juventusa Fabio Capello i princ Emanuele Filiberto od Savoye, unuk posljednjeg talijanskog kralja.

Tijekom putovanja baklje po Italiji, na putu dugom više od 10.000 kilometara, zabilježno je više od 30 izgreda, a većinu su napravili antiglobalizacijski aktivisti.

Najveća tajna u Italiji jest tko će biti zadnji nositelj baklje, a mediji navode da će baklju na sutrašnjoj ceremoniji otvaranja do 57 metara visokog olimpijskoga plamenika na stadionu Communale nositi proslavljeni skijaš Alberto Tomba ili talijanska nordijska skijašica Stefania Belmondo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙