FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MELZER I ANČIĆ IGRAJU PRVI SUSRET

GRAZ/ZAGREB, 9. veljače 2006. (Hina) - Prvi susret prvog kola svjetskeskupine Davis Cupa između Austrije i Hrvatske, koji se od 10. do 12.veljače igra u Grazu, odigrat će sutra u 13 sati Mario Ančić, 21.igrač sa ATP liste i najbolj austrijski tenisač Juergen Melzer, kojije 59. na ATP listi.
GRAZ/ZAGREB, 9. veljače 2006. (Hina) - Prvi susret prvog kola svjetske skupine Davis Cupa između Austrije i Hrvatske, koji se od 10. do 12. veljače igra u Grazu, odigrat će sutra u 13 sati Mario Ančić, 21. igrač sa ATP liste i najbolj austrijski tenisač Juergen Melzer, koji je 59. na ATP listi.

U drugom susretu, u petak, će igrati finalisti "PBZ Zagreb Indoorsa" Ivan Ljubičić, 5. igrač svijeta, i drugi reket Austrije Stefan Koubek, 128. igrač sa ATP liste.

U subotu u 14. sati našoj kombinaciji Ivan Ljubičić-Mario Ančić austrijski izbornik Thomas Muster suprostavit će par Julian Knowle - Alexander Peya.

U nedelju u 14. sati prvi susret će odigrati prvi igrači obiju momčadi Ljubičić i Melzer, a u drugom susretu igrat će Ančić i Koubek.

"Vrijeme je da se prekine praksa da branitelj naslova ispadne u 1. kolu. Sigurno ćemo se boriti do kraja i nastojati osvojiti tri boda. Zdravi smo, dobro igramo, željni smo pobjede i to je najvažnije", rekao je Ivan Ljubičić, aludirajući na činjenicu da su u posljednje dvije sezone aktualni osvajači Davisova kupa ispadali već u prvom nastupu iduće godine: lani se to dogodilo Španjolcima koji su izgubili protiv Slovačke, a preklani Australcima koji su izgubili u Švedskoj.

Ljubičić će u Grazu biti i izbornik i igrač, a smatra da to neće biti problem.

"Bilo bi bolje da je ždrijeb odlučio da ja igram prvi tako da se kasnije mogu fokusirati na trenerski posao, ali nije bitno. Mario može igrati bez da itko sjedi pored njega, uostalom, 99 posto mečeva koje odigramo u karijeri je bez trenera na klupi", rekao je Ljubičić.

Ljubičićev susret s Koubekom bit će repriza njihovog finala s PBZ Zagreb Indoorsa, odigranom prije četiri dana, u kojem je Ljubičić pobijedio 6:3, 6:4. Ipak, Ljubičić smatra da taj susret neće imati dodirnih točaka:

"Igra se na drugačijoj podlozi i s drugačijim loptama. Bit će to kompletno drugačiji meč zbog sasvim drugačijih okolnosti. Bit će kao da nikad prije nismo igrali međusobno", kazao je Ljubičić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙