FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U turskim bolnicama nema potvrđenih slučajeva ptičje gripe

ANKARA , 8. veljače 2006. (Hina/AP) - U turskim bolnicama nemapotvrđenih slučajeva ptičje gripe uzrokovane virusom H5N1, izvijestiloje u srijedu tursko ministarstvo zdravstva, a vlasti i daljenastavljaju borbu protiv širenja tog smrtonosnog soja virusa u zemljiu kojoj je do sada, u znak predostrožnosti, uništeno oko 9,7 milijunakomada peradi.
ANKARA , 8. veljače 2006. (Hina/AP) - U turskim bolnicama nema potvrđenih slučajeva ptičje gripe uzrokovane virusom H5N1, izvijestilo je u srijedu tursko ministarstvo zdravstva, a vlasti i dalje nastavljaju borbu protiv širenja tog smrtonosnog soja virusa u zemlji u kojoj je do sada, u znak predostrožnosti, uništeno oko 9,7 milijuna komada peradi.

Od 21 osobe koliko ih je u Turskoj nakon testiranja bilo pozitivno na virus H5N1, prošli je mjesec bolesti podleglo četvero djece. Svi ostali zaraženi pacijenti izliječeni su i otpušteni iz bolnice, izvijestilo je ministarstvo.

Liječnici i dalje prate stanje nekoliko osoba primljenih od 18. siječnja u bolnice zbog sumnje na ptičju gripu, no pokazalo se da nitko od njih nije pozitivan na virus ptičje gripe.

Stručnjaci i dalje upozoravaju na opasnost koju virus predstavlja za stanovništvo zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙