FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND: "Nacional" nije trebao dodavati ulje na vatru

ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND)smatra da tjednik "Nacional", bez obzira na motive da objavomkarikatura proroka Muhameda brani slobodu izražavanja, nije trebao"dodavati ulje na vatru".
ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra da tjednik "Nacional", bez obzira na motive da objavom karikatura proroka Muhameda brani slobodu izražavanja, nije trebao "dodavati ulje na vatru".

"Objavljivanjem rečenih karikatura neki su listovi u Europi solidarno podržali kolege načelno braneći pritom slobodu izražavanja. Bez obzira na vjerojatno iste motive uredništva 'Nacionala' da na naslovnoj stranici objavi sporne karikature poslanika Muhameda, zbog kojih je došlo do prosvjeda i nasilja u svijetu, smatramo da zbog svega toga nije bilo mjesta daljnjem dodavanju ulja na vatru", kaže se u današnjem priopćenju HND-a.

Dodaje se da je javnost, kako svjetska tako i hrvatska, već o cijelom slučaju bila detaljno obaviještena.

"Hrvatsko novinarsko društvo oduvijek zastupa i bori se za pravo javnosti da zna sve što je od javnoga interesa, ali i da ta sloboda uvijek znači i odgovornost za sve što se objavljuje. Naglašavamo, također, da medijska prava i slobode prestaju tamo gdje počinju neotuđiva prava i slobode drugih", stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙