FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pododbor za ljudska prava o navodnom mobingu

ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Saborski Pododbor za ljudska pravaraspravljao je danas o međuljudskim odnosima u Pravobraniteljstvu zaravnopravnost spolova s obzirom na nedavne medijske napise u kojima ječetvero djelatnika optužilo pravobraniteljicu Gordanu Lukač Koritnikza psihičko zlostavljanje, odnosno mobing.
ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Saborski Pododbor za ljudska prava raspravljao je danas o međuljudskim odnosima u Pravobraniteljstvu za ravnopravnost spolova s obzirom na nedavne medijske napise u kojima je četvero djelatnika optužilo pravobraniteljicu Gordanu Lukač Koritnik za psihičko zlostavljanje, odnosno mobing.

Rasprava je trajala oko tri sata tijekom kojih su saslušani pravobraniteljica i četvero djelatnika. Nakon razgovora sa članovima Pododbora oni nisu bili ovlašteni davati nikakve izjave.

Predsjednica Pododbora Dorotea Pešić Bukovac (IDS) izjavila je kako je zadaća tog tijela prikupiti sve relevantne informacije o cijelom slučaju i predloži zaključke o kojima će zatim raspravljati Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te Odbor za ravnopravnost spolova.

Dodala je da je Pododbor reagirao na predstavku u kojoj zaposlenici traže osnivanje nezavisnog tijela koje će raspravljati o međuljudskim odnosima u Pravobraniteljstvu za ravnopravnost spolova.

Pododbor je pozvao zaposlenike na dostavu pismenih očitovanja o kojima će zatim zatražiti očitovanje pravobraniteljice.

Ona se danas nije željela izjasniti o konkretnim optužbama, rekavši da ne zna za što ju se optužuje, kazala je Pešić Bukovac.

Pododbor danas nije raspravljao o otkazu koji je u Pravobraniteljstvu za ravnopravnost spolova nedavno dala Vesna Kesić, danas vanjska članica Odbora za ljudska prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙