FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o Protokolu uz Europsku konvenciju o ljudskim pravima

ZAGREB,25. siječnja 2006.(Hina) - Hrvatski će sabor u sutrašnjemnastavku zasjedanja raspraviti prijedlog potvrđivanja Protokola 14 uzEuropsku konvenciju o ljudskim pravima iz 1953.
ZAGREB,25. siječnja 2006.(Hina) - Hrvatski će sabor u sutrašnjem nastavku zasjedanja raspraviti prijedlog potvrđivanja Protokola 14 uz Europsku konvenciju o ljudskim pravima iz 1953.

Taj bi protokol trebao podići učinkovitost Suda za ljudska prava u Strasbourgu. Protokol predlaže uvođenje suca pojedinca te snaži ulogu odbora i vijeća Suda, kao i sustav izvršenja sudskih presuda. Do sada ga je ratificiralo 20 članica Vijeća Europe.

Na samom početku zasjedanja Sabor će završiti danas započetu raspravu o Vladinom prijedlogu komunikacijske strategije na temelju koje će se javnost informirati o postupku pridruženja Eueropskoj uniji.

Sabor bi sutra trebao raspraviti i prijedlog potvrđivanja sporazuma vlada Hrvatske i Italije o konsolidaciji duga prema Italiji kao članici Pariškog kluba.

Ukupan konvertirani dug prema Italiji iznosi gotovo 42 milijuna eura, od čega će RH vraćati oko 10 milijuna, a ostatak duga odnosi se na kredite pravnih osoba s hrvatskog teritorija i otplaćivat će ga korisnici kredita i banke jamci.

Svoj će dug država vraćati obročno, svakih 6 mjeseci, do srpnja 2009.

Članicama Pariškog kluba (njih 14) Hrvatska duguje ukupno 735 milijuna eura, od čega je otplaćeno oko 47 posto, na naplatu će ove godine dospjeti 71 milijuna, a ostatak duga otplatit će se do 2009.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙