FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Sanader primio predsjednika Narodnog Sobranja Bugarske

ZAGREB, 6. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Vlade RH Ivo Sanaderprimio je u ponedjeljak predsjednika Narodnog Sobranja RepublikeBugarske Georgija Pirinskog, priopćila je služba za odnose s javnošćuVlade RH.
ZAGREB, 6. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader primio je u ponedjeljak predsjednika Narodnog Sobranja Republike Bugarske Georgija Pirinskog, priopćila je služba za odnose s javnošću Vlade RH.

Obostrano su istaknuti dobri politički odnosi, koji su temelj promicanja bilateralnih odnosa na mnogim područjima, kaže se u priopćenju u kojem se dodaje i da je istaknuto da Hrvatska i Bugarska imaju posebnu ulogu u stvaranju političke stabilnosti u jugoistočnoj Europi.

Kako se navodi u Vladinu priopćenju, Sanader je istaknuo kako je u cilju stabilizacije regije i poboljšanja uvjeta poslovanja, a u dogovoru s bugarskim i rumunjskim premijerima, predložio proširenje CEFTA-e.

Pirinski je naglasio da Bugarska podržava Hrvatsku na njezinu putu u članstvo u NATO i EU, te istaknuo punu potporu regionalnoj suradnji u sklopu CEFTA-e ocijenivši to odličnim modelom za poboljšanje uvjeta poslovanja, dodaje se u priopćenju.

Pirinski se ranije u ponedjeljak sastao sa svojim domaćinom tijekom posjeta Hrvatskoj, predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙