FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks u ponedjeljak prima bugarskog kolegu Pirinskog

ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora VladimirŠeks primit će u ponedjeljak ujutro predsjednika Narodnog sobranjaRepublike Bugarske Georgija Pirinskog koji će boraviti u dvodnevnomslužbenom posjetu Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz Uredapredsjednika Sabora.
ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primit će u ponedjeljak ujutro predsjednika Narodnog sobranja Republike Bugarske Georgija Pirinskog koji će boraviti u dvodnevnom službenom posjetu Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Razgovori između dvojice predsjednika parlamenata i njihovih izaslanstava odvijat će se prvenstveno u svjetlu priključenja Hrvatske i Bugarske Europskoj uniji, te članstva u NATO-u, koje je Bugarska ostvarila 29. ožujka 2004. godine, navodi se u priopćenju.

Bugarska je potpisala Ugovor o pristupanju Europskoj uniji 25. travnja prošle godine, a punopravnom članicom EU-a trebala bi postati 1. siječnja 2007. ako ispuni određene uvjete, od gospodarstvenih do boljeg funkcioniranja pravne države, decentralizacije i snažnije zaštite prava manjina.

Predsjednik Šeks boravio je u službenom posjetu Bugarskoj u listopadu 2004. godine. Tom je prigodom bugarska strana izrazila spremnost da svojim savjetima i prijenosom iskustava Hrvatskoj pomogne u pripremama oko ulaska u EU i NATO, stoji u priopćenju.

Izaslanstvo bugarskog parlamenta također će u ponedjeljak razgovarati s članovima saborskog Odbora za europske integracije, a u utorak će ga primiti predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙