FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks i Pirinski dogovorili tješnju suradnju

ZAGREB, 6. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora VladimirŠeks i predsjednik bugarskog Narodnog sobranja Georgij Pirinskidogovorili su u ponedjeljak tješnju parlamentarnu suradnju.
ZAGREB, 6. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednik bugarskog Narodnog sobranja Georgij Pirinski dogovorili su u ponedjeljak tješnju parlamentarnu suradnju.

Dvojica predsjednika naglasila su suradnju odbora dvaju parlamenta, a posebice odbora za europske integracije i vanjsku politiku, kako bi Bugarska podijelila s Hrvatskom svoja iskustva na putu približavanja EU i NATO-u.

"Htio bih još jednom naglasiti da smo mi spremni podijeliti iskustvo koje imamo u približavanju Europskoj uniji i NATO-u", rekao je Pirinski, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, u izjavi za novinare nakon susreta sa Šeksom.

"Ta iskustva koja je Bugarska stekla bit će dragocjena Hrvatskoj...Mi smo vrlo zainteresirani da se Hrvatska i Bugarska i kroz parlamentarne odnose što tješnje i što uspješnije povežu", rekao je Šeks.

Kao je dalje rekao, uzvratni posjet Pirinskog još je jedan korak prema "daljnjem razvijanju izvrsnih političkih odnosa".

Hrvatska i Bugarska imaju dobar temelj za daljnji razvoj odnosa, čemu svakako pridonosi prijateljstvo dvaju naroda, i cilj im je "izgraditi bilateralne odnose u kontekstu europske i euroatlantske zajednice", istaknuo je Pirinski.

Bugarska bi trebala postati članicom EU-a 1. siječnja 2007., a u članstvo NATO-a ušla je 2004. godine.

Izaslanstvo bugarskog parlamenta također je primio premijer Ivo Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙