FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

New Delhi: Sukob policije i studenata zbog Muhamedovih karikatura

NEW DELHI, 6. veljače 2006. (Hina/AP) - Indijska policija sukobila seu ponedjeljak sa više stotina studenata koji su prosvjedovali protivobjavljivanja karikatura s likom proroka Muhameda u europskimnovinama.
NEW DELHI, 6. veljače 2006. (Hina/AP) - Indijska policija sukobila se u ponedjeljak sa više stotina studenata koji su prosvjedovali protiv objavljivanja karikatura s likom proroka Muhameda u europskim novinama.

U sukobu s policijom ozlijeđeno je najmanje četvoro studenata, a 12 ih je uhićeno.

Islamske skupine također su bijesne zbog objavljivanja uvredljivih karikatura i crteža te pozivaju na štrajk u glavnom gradu indijskog dijela Kašmira.

Prosvjednici u New Delhiju uzvikivali su protiv Danske i palili dansku zastavu kao i kopije indijskog časopisa koji je tijekom vikenda objavio fotografiju stiha iz Kurana koji je istetoviran na ženskim leđima, kazao je Shams Perwaiz, predsjednik studentske udruge Jamia Millia Islamia sveučilišta iz New Delhija.

Perwaiz je zatražio da indijska vlada poduzme mjere protiv časopisa "India Times", koji je na engleskom jeziku, zbog vrijeđanja osjećaja muslimana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙