FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija povlači 15 tisuća vojnika iz Kašmira

NEW DELHI, 6. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Indija je u ponedjeljakpriopćila da će povući 15.000 vojnika iz nemirne pokrajine Jammu iKašmir, a taj bi potez mogao ojačati mirovni proces između Indije iPakistana.
NEW DELHI, 6. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Indija je u ponedjeljak priopćila da će povući 15.000 vojnika iz nemirne pokrajine Jammu i Kašmir, a taj bi potez mogao ojačati mirovni proces između Indije i Pakistana.

Visoki indijski dužnosnik, koji nije želio biti imenovan, rekao je da će se povlačenje vojnika odvijati u fazama, ali je odbio dati druge pojedinosti o tome.

Procjenjuje se da je u nemirnoj himalajskoj pokrajini stacionirano oko pola milijuna vojnika koji se uglavnom bore protiv islamističkih separatista koji se protive indijskoj vlasti u Kašmiru.

Prije dvije godine Indija i Pakistan počeli su jačati transportne, kulturne i sportske veze u sklopu mirovnog procesa. Indijski dužnosnici tvrde da je nasilje u regiji opalo nakon početka mirovnog procesa, ali istodobno traže od Pakistana da napravi više kako bi zaustavio ulazak islamističkih militanata iz Pakistana u indijski dio Kašmira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙