FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki predsjednik planira smanjenje javne potrošnje u 2007.

WASHINGTON, 6. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Američki predsjednikGeorge W. Bush predložit će u novom prijedlogu proračuna vrijednom2.700 milijardi dolara ukidanje niza programa koje financira američkavlada i smanjenje proračuna fonda za zdravstveno osiguranje Medicareza nekoliko milijardi dolara.
WASHINGTON, 6. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik George W. Bush predložit će u novom prijedlogu proračuna vrijednom 2.700 milijardi dolara ukidanje niza programa koje financira američka vlada i smanjenje proračuna fonda za zdravstveno osiguranje Medicare za nekoliko milijardi dolara.

Američki predsjednik objavit će prijedlog državnog proračuna za 2007., godinu parlamentarnih izbora, što izaziva bojazni i pojačano nezadovoljstvo nekih republikanaca uslijed rasta proračunskog manjka.

Očekuje se da će ove godine manjak u američkom proračunu porasti na 400 milijardi dolara. Bush je najavio da će uštedjeti do 14 milijardi dolara smanjenjem ili potpunim ukidanjem 141 programa, a dodatnu mogućnost uštede vidi i u smanjenju potrošnje sustava zdravstvenog osiguranja u sljedećih pet godina za 36 milijardi dolara, uključujući rezanje rasta naknada bolnicama.

Demokrati se nadaju da će na izborima u studenome uspjeti slomiti prevlast republikanaca u oba doma Kongresa te su oštro kritizirali Busha i ostale republikance zbog nerazborite fiskalne politike s obzirom na uvođenje velikih poreznih olakšica i podcjenjivanje troškova rata u Iraku.

Bush ipak namjerava predložiti povećana ulaganja za prioritetne ciljeve poput istraživanja i razvoja, te matematičkog i znanstvenog obrazovanja i alternativnih izvora energije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙