FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat: pronađeno još sedam preživjelih nakon nesreće trajekta

SAFAGA, 5. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Ekipe za spašavanje su usubotu navečer pronašle još sedam preživjelih sa trajekta koji jepotonuo dok je prevozio 1.272 putnika i oko 100 članova posade iz Dubeu Saudijskoj Arabiji prema egipatskoj luci Safaga, javila je unedjelju agencija Mena.
SAFAGA, 5. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Ekipe za spašavanje su u subotu navečer pronašle još sedam preživjelih sa trajekta koji je potonuo dok je prevozio 1.272 putnika i oko 100 članova posade iz Dube u Saudijskoj Arabiji prema egipatskoj luci Safaga, javila je u nedjelju agencija Mena.

Spasioci su tako iz mora izvukli 396 preživjelih i najmanje 185 tijela iz vode i čamaca za spašavanje u blizini mjesta potonuća trajekta Al Salam 98.

Trajekt Al Salam 98 potonuo je jer je tijekom gašenja požara na brodu u trup ušlo previše vode, izjavio je Rani Kamal, treći časnik broda koji je spašen nakon nesreće.

On je za TV mrežu Al Arabiya izjavio da je posada pokušavala ugasiti požar koji je nastao u prostoru gdje su bili smješteni automobili. Kako se brod ljuljao na valovima, voda kojom je gašen požar počela se skupljati na jednoj strani broda.

"Razina vode se počela povećavati a brod se naglo naginjao. Prvo se nagnuo za pet stupnjeva a zatim postupno do 25 stupnjeva i to je bio početak kraja", tvrdi Kamal. Njega su spasile saudijske ekipe za potragu na moru.

Za kapetanom Sayedom Omarom, kojega su neki putnici optužili da je napustio brod uoči ktastrofe, još se uvijek traga. Drugi časnik broda također je spašen ali s njim su razgovarali samo predstavnici vlasti koji vode istragu a o njegovom iskazu o nesreći javnost još nije upoznata.

Službeni izvori još ne žele nagađati o uzrocima nesreće i navode da se zasad žele koncentrirati na potragu za preživjelima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙