FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nesreća u Crvenom moru: 12 preživjelih, 15 tijela izvučeno

ZAGREB/KAIRO, 3. veljače 2006. (Hina) - Petnaest tijela žrtava i 12preživjelih pronađeno je u petak u Crvenom moru nakon brodolomaegipatskog trajekta Al Salam 98, koji je prevozio više od 1300 osoba,objavili su izvori egipatske obalne straže, prenose svjetskeagencije.
ZAGREB/KAIRO, 3. veljače 2006. (Hina) - Petnaest tijela žrtava i 12 preživjelih pronađeno je u petak u Crvenom moru nakon brodoloma egipatskog trajekta Al Salam 98, koji je prevozio više od 1300 osoba, objavili su izvori egipatske obalne straže, prenose svjetske agencije.

Predstavnik egipatske mornarice objavio je da je potvrđen brodolom egipatskog trajekta koji je trebao uploviti u luku Safaga.

"Brod je doživio nesreću 57 nautičkih milja (92 km) od Hurghade", ljetovališta blizu luke Safaga, 600 kilometara jugoistočno od Kaira", kazao je dužnosnik egipatske mornarice Mahfouz Taha Marzouk, a prenijele agencije France presse i Associated press.

Spasilačke ekipe stigle su na poprište nesreće u petak i iz Crvenog mora izvukle 15 tijela utopljenih putnika, kazao je dužnosnik.

Najmanje je 12 preživjelih dosad spašeno, rekao je i dodao da su spašeni već stigli u luku Safaga.

Uzrok nesreće još je uvijek nepoznat no tijekom noći na zapadnoj obali Saudijske Arabije puhali su snažni vjetrovi s pješčanom olujom, objavio je Taha Marzuk.

"Jedan je helikopter uočio čamac za spašavanje s putnicima", dodao je Taha Marzuk.

Helikopteri odaslani sa zadatkom pretraživanja mjesta nesreće uočili su tijela i čamac za spašavanje blizu mjesta nesreće gdje je trajekt zadnji put viđen na radarima.

Trajekt je trebao u 2 sata u petak ujutro uploviti u Safagu, no vezu s njime izgubile su lučke vlasti i Saudijske Arabije i Egipta oko 22 sata u četvrtak navečer.

Brod je prevozio više od 1300 putnika, uglavnom egipatskih radnika zaposlenih u Saudijskoj Arabiji, ali se smatra da je na njemu bilo i hodočasnika na povratku iz Meke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙