FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crveno more: Nestao trajekt, uočen čamac za spašavanje

ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Spasilačke ekipe i zrakoplov uočilisu čamac za spašavanje s putnicima u Crvenome moru u petak gdjespasioci tragaju za egipatskim trajektom Al Salam 89 koji je nestaovečer ranije, objavilo je egipatsko ministarstvo zdravstva.
ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Spasilačke ekipe i zrakoplov uočili su čamac za spašavanje s putnicima u Crvenome moru u petak gdje spasioci tragaju za egipatskim trajektom Al Salam 89 koji je nestao večer ranije, objavilo je egipatsko ministarstvo zdravstva.

Lučke kapetanije izgubile su vezu s trajektom Al Salam 89 koji prevozi 1.310, uglavnom egipatskih putnika od saudijske luke do egipatske luke na Crvenome moru, objavili su ranije u petak izvori sigurnosti.

"Jedan od naših zrakoplova uočio je čamac za spašavanje u moru", rekao je egipatski dužnosnik govoreći iz luke Safaga.

Trajekt je trebao uploviti u 2 sata ujutro u luku Safaga na Crvenome moru, ali broda nema niti se može s njime ponovo uspostaviti veza, objavile su vlasti.

Kako prenose agencije France presse i Reuters, egipatske i saudijske obalne vlasti izgubile su kontakt s brodom od četvrtka u 22 sata.

Agencije javljaju da zrakoplovi i brodovi pretražuju Crveno more, a egipatski dužnosnik Adel Shukri kazao je kako doista nemaju podataka o tome što se moglo dogoditi. Kazao je da je vrijeme na saudijskoj strani bilo jako loše, s vjetrom i kišom.

Na trajektu je 1310 putnika, većinom Egipćana zaposlenih u Saudijskoj Arabiji, te 22 vozila, 16 kamiona i pet vozila za prijevoz tereta.

Al Salam 89, tonaže 6.650 tona u vlasništvu je egipatske tvrtke el-Salam Maritime Transport i može prevoziti 1.400 putnika. Sestrinski brod Al Salam 95 potonuo je u listopadu u Crvnome moru nakon sudara s trgovačkim brodom iz Cipra. Tada su gotovo svi putnici bili spašeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙