FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. veljače 2006.(Hina) -
ZAGREB, 4. veljače 2006.(Hina) -

ZAGREB - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti najoštrije je osudilo oskvrnuće spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima s područja bivše općine Trešnjevke u Zagrebu, koji je jučer išaran grafitima. Žrtve poginulih i umrlih hrvatskih branitelja i pijetet prema njihovim obiteljima neprijeporan su moralni temelj hrvatske državnosti. Stoga svaki takav divljački čin smatramo grubim i sramotnim narušavanjem njihova dostojanstva i dostojanstva svih žrtava iz Domovinskog rata, kaže se u priopćenju Ministarstva branitelja. Ministarstvo od mjerodavnih tijela traži da žurno pronađu počinitelje, kaže se u priopćenju.

ZAGREB - Središnja udruga hrvatskih branitelja oboljelih od posttraumatskog stresnog poremećaja u priopćenju je optužila bivšeg ministra branitelja Ivicu Pančića da je za svojega mandata griješio prema braniteljima i Udruzi oboljelih od PTSP-a. Udruga tvrdi da je on "u nekoliko navrata poništavao rješenja Upravnog suda koja su bila pozitivna za hrvatske branitelje" te da će, ako treba, objaviti i imena tih branitelja. Bivši je ministar, kaže se u priopćenju, "i sam krivac u najmanju ruku za desetke suicida branitelja koji su bili naši članovi". Udruga napominje i da nitko od njezinih predstavnika nije gostovao u emisiji "Otvoreno" o oboljelima od PTSP, u povodu koje je saborski zastupnik SDP-a Ivica Pančić jučer održao konferenciju za novinare. Pančić je rekao da je u toj emisiji izrečena "hrpa laži i insinuacija" te ocijenio da ju je naručila potpredsjednica Vlade koja je u nju dovela, kako je rekao, najvećim dijelom svoje goste.

KARLOVAC - Na izbornoj konvenciji SDP-a Karlovačke županije, kojoj su sinoć u Karlovcu prisustvovali i zamjenica predsjednika stranke Željka Antunović i član Glavnog odbora Mato Crkvenac, većinom glasova za predsjednika je izabran Bruno Kurelić iz Duge Rese. Za zamjenika predsjednika izabran je Dario Janković iz Karlovca, a za potpredsjednike Branko Eremić iz Vojnića i Biserka Vranić iz Ozlja. Ova konvencija je novi početak u odgovornijem radu, rekao je Mato Crkvenac, Željka Antunović je ustvrdila da rejting SDP-a već dvije godine stalno raste i da SDP s 33 posto biračkog tijela postaje vodeća stranka.

OSIJEK - Na jučerašnjoj glavnoj raspravi na osječkom Općinskom sudu Ramiz Pandžić, optužen za pokušaj iznude, pokušao je skočiti kroz prozor sudnice i tako počiniti samoubojstvo, kako je dva dana prije i najavio u pismu, no spriječili su ga policajci i radnici poduzeća "Santive", koji su kao publika u sudnici došli poduprijeti svoga direktora Pandžića. Pandžić je najavio samoubojstvo jer, kako je istaknuo, zbog njegova uhićenja trpi gotovo 400 ljudi koji žive od njegove tvrtke "Santive". Tvrdi da je Cvijanoviću, djelatniku tvrtke "Prvi faktor", koji ga je optužio za pokušaj iznude pet milijuna kuna, zapravo posudio 300 tisuća kuna i da je sve velika laž iza "koje stoji netko jako moćan".

ZAGREB - Zagrebačka filharmonija u ciklusu Plava oktava izvela je sinoć pod ravnanjem počasnog šefa dirigenta Ivana Horvata koncert u spomen na Lovru pl. Matačića, koji je dugi niz godina surađivao i bio na čelu ovog orkestra. Uz solista Lucijana Batinića (bas) filharmoničari su izvodili najvažnija Wagnerova djela, a u pauzi koncerta uručena je nagrada za životno djelo "Lovro pl. Matačić" maestru Mladenu Bašiću, pijanistu i dirigentu koji je svojim umjetničkim djelovanjem obilježio drugu polovicu 20. stoljeća u hrvatskoj glazbi. Mladen Bašić od 1970-1977. bio je stalni dirigent i šef programa Zagrebačke filharmonije. Nagradu Lovro pl. Matačić, utemeljenu 1990., dodjeljuje Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika (HDGU) svake dvije godine.

OPATIJA - Koncert pod nazivom "Ta tvoja ruka mala" posvećen skladatelju Ljubi Kuntariću održan je sioć u opatijskoj Kristalnoj dvorani hotela "Kvarner", kao prvi od događaja u trodnevnoj manifestaciji "Opatijske serenade". Na koncertu je izvedeno dvadesetak zabavnoglazbenih skladbi iz Kuntarićevog opusa, uglavnom popularnih kompozicija iz 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća, među njima "Ta tvoja ruka mala", "Autobus Calypso", "Sretan put", "Ti i ja". Pjevali su, među ostalima, Elvira Voća, Toni Kljaković, Beti Jurković, Višnja Korbar, Marko Novosel, Goran Karan, Massimo i Gabi Novak. Ljuboslav Ljubo Kuntarić rodio se u Čakovcu 1925., a živi i radi u Voloskom pokraj Opatije. Studirao je i diplomirao građevinarstvo, a usporedno se i glazbeno školovao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙