FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačko izaslanstvo u Pittsburghu

ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Izaslanstvo Grada Zagreba na čelu sgradonačelnikom Milanom Bandićem doputovalo je u petak iz Washingtonau Pittsburgh gdje ih je dočekao predsjednik Hrvatske bratske zajedniceBernard Luketich, priopćeno je iz ureda zagrebačkog gradonačelnika.
ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem doputovalo je u petak iz Washingtona u Pittsburgh gdje ih je dočekao predsjednik Hrvatske bratske zajednice Bernard Luketich, priopćeno je iz ureda zagrebačkog gradonačelnika.

Suradnja dvaju gradova koje od 1980. veže i povelja o prijateljstvu, gradski problemi i planiranje grada najvažnije su teme o kojima su, u odsutnosti gradonačelnika Boba O'Connora, razgovarali s gospođom B.J. Leber, šeficom ureda gradonačelnika i g. Denisom J. Reganom, izvršnim direktorom za međunarodne odnose Grada Pittsburgha.

Nakon posjeta Mate Mikića, bivšeg predsjednika Skupštine Grada Zagreba krajem 80-tih, ovo je prvi posjet nekog zagrebačkog gradonačelnika Pittsburghu. Dogovoreno je da se suradnja intenzivira te da delegacija Grada Pittsburgha uskoro posjeti Zagreb.

Domaćini su za goste organizirali i obilazak jednog novog naselja u Pittsburghu koje je niklo na mjestu gdje se ranije deponirao otpad iz brojnih željezara.

Gradonačelnik Bandić posjetio je danas i Hrvatsku bratsku zajednicu gdje se sastao sa njenim predsjednikom Bernardom M. Luketichom i brojnim hrvatskim iseljenicima, a zagrebačka delegacija u subotu odlazi u Toronto, gdje će, između ostalog, u Kanadsko-hrvatskoj komori prezentirati zagrebačku strategiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙