FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić i Williams o suradnji Zagreba i Washingtona

WASHINGTON,1. veljače(Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandićsusreo se u srijedu s gradonačelnikom Washingtona AnthonyjemWilliamsom i razgovarao o mogućnostima za suradnju dvaju gradova,posebice na području gospodarstva i turizma.
WASHINGTON,1. veljače(Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić susreo se u srijedu s gradonačelnikom Washingtona Anthonyjem Williamsom i razgovarao o mogućnostima za suradnju dvaju gradova, posebice na području gospodarstva i turizma.

Bandić i Williams su tijekom prvog posjeta nekog zagrebačkog gradonačelnika Washingtonu razmijenili iskustva u upravljanju gradom, urbanizmu i prometnim rješenjima u glavnim gradovima Hrvatske i Sjedinjenih Država.

"Washington je po veličini i broju stanovnika sličan Zagrebu, ali po administrativnoj i političkoj moći glavni grad Amerike ima puno veći značaj", rekao je Bandić hrvatskim novinarima nakon susreta s Williamsom, dodajući da će washingtonska iskustva moći iskoristiti u Zagrebu.

Williams vidi mogućnosti za suradnju Washingtona i Zagreba na nizu područja uključujući gospodarstvo, turizam i kulturnu razmjenu.

"Gospodarstvo je ključno područje i ja sam s gradonačelnikom Bandićem razgovarao o turizmu koji predstavlja drugu po važnosti gospodarsku granu Washingtona", rekao je Wiliams.

Washington je značajna turistička destinacija s 20 milijuna posjetitelja godišnje, a Zagreb sve više postaje važno turističko odredište.

Bandić će obići i novi washingtonski Kongresni centar čija je izgradnja stajala 850 milijuna dolara, kako bi iskustva u njegovu podizanju iskoristio za planirani kongresni centar u Zagrebu.

Zagreb s u suradnji s hrvatskom Vladom ove godine planira početak proširenja zagrebačke zračne luke, a samostalno i izgradnju Kongresnog centra što su preduvjeti kako bi postao jedna od važnih turističkih destinacija jugoistoka Europe.

"Nema ni jednog grada grada kao središta turizma bez prave zračne luke i kongresnog centra", rekao je Bandić.

Bandić je Williamsa pozvao da posjeti Zagreb 31. svibnja na Dan grada, a washingtonski gradonačelnik je obećao da će nastojati doći ukoliko mu dozvole planirani poslovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙