FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hezbolah napao položaj izraelske vojske

KFAR SHOUBA, 3. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Gerilci Hezbolaha napalisu položaj izraelske vojske na području Shebaa na granici s Libanonomranivši jednog izraelskog vojnika u petak, dva dana nakon što suizraelski vojnici ubili libanonskog pastira.
KFAR SHOUBA, 3. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Gerilci Hezbolaha napali su položaj izraelske vojske na području Shebaa na granici s Libanonom ranivši jednog izraelskog vojnika u petak, dva dana nakon što su izraelski vojnici ubili libanonskog pastira.

Izraelsko zrakoplovstvo i topništvo uzvratilo je bombardiranjem lokacija u južnom Libanonu za koje se sumnja da ih koristi Hezbolah, izjavila je izraelska vojska i svjedoci u Libanonu. Oni su rekli da je Hezbolah granatama napao izraelski položaj Rwaisat al-Alam u području Shebaa. Glasnogovornik Hezbolaha u Bejrutu i izraelska vojska u Jeruzalemu su potvrdili razmjenu napada.

Izraelski vojni zrakoplovi najmanje su četiri puta napali ciljeve u blizini mjesta Kfar Shouba i Habbariyeh na libanonskoj strani granice dok je izraelsko topništvo tuklo to područje.

Izraelska vojska je priopćila da je jedan vojnik lakše ranjen, a još nema informacija o mogućim žrtvama na libanonskoj strani.

Hezbolah je u svojoj izjavi rekao da je napao izraelski položaj kako bi se osvetio za ubojstvo 17-godišnjeg libanonskog pastira u srijedu u Rwaista al-Alam.

Libanon i UN-ovi mirovnjaci u četvrtak su rekli da su izraelski vojnici pastira ubili na teritoriju Libanona, dok su izraelski izvori izjavili da je pastir bio naoružan i unutar područje pod nadzorom Izraela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙